Dødsbobehandling – privat og bobestyrerboer

0

Når en af dine nærmeste afgår ved døden, er der en række beslutninger der skal træffes og som kan være vanskelige at overskue midt i sorgen.

 • Hvilken skifteform er bedst i netop jeres situation?
  Mange tænker uskiftet bo er det helt rigtige fordi det er nemt, men der er også andre muligheder, som måske på længere sigt er mest hensigtsmæssigt.
 • Har I brug for hjælp til afslutningen af dit dødsbo?
 • Hvor meget skal betales i arveafgift eller boafgift? (som det hedder i dag).
 • Hvordan skal arven fordeles?

En jurist med speciale i dødsboer kan hjælpe med boopgørelse, åbningsstatus, og arvens fordeling efter loven og efter et eventuelt testamente, uanset om afdøde sad i uskiftet bo, havde formuefællesskab eller særeje. Se vores kompetencer

Omkostninger til boets behandling betales af boet, medregnes i boopgørelsen og trækkes fra, før boafgiften beregnes. Bestil tid til en gratis personlig samtale på 3962 0555. (også aften og weekends)

Hos Liv&Lov har vi mange års erfaring med skifte af dødsboer. Vi hjælper med alle typer dødsboer herunder med valg af skifteform. Der skal vælges imellem:

 1. Boudlæg
 2. Ægtefælleudlæg og suppleringsarv
 3. Uskiftet bo
 4. Privat skifte
 5. Forenklet privat skifte
 6. Bobestyrerbehandling

Hos Liv&Lov er det første møde, hvor vi sammen analyserer hvilken skifteform og fremgangsmåde der er hensigtsmæssig for arvingerne og boets behandling –  gratis. Bestil tid til et uforpligtende gratis møde her

Følgende opgaver indgår normalt i et dødsboskifte:

 1. Udarbejdelse af åbningsbalance
 2. Indrykning af proklama i Statstidende
 3. Indhentelse af vurdering af boets ejendele
 4. Rådgivning om arvens fordeling
 5. Udlæg af arven til arvingerne
 6. Rådgivning om evt salg af ejendomme
 7. Rådgivning om evt salg af aktier og andre aktiver
 8. Rådgivning om boets skatteforhold
 9. Rådgivning om boafgift
 10. Drift i boperioden
 11. Opsigelse af diverse aftaler
 12. Udarbejdelse af boopgørelse og boselvangivelse

Vi har et godt netværk af ejendomsmæglere, revisorer, taksatorer og dødsboopkøbere, som vi trækker på i den forbindelse.

Ud over det juridiske, er vores vigtigste mål at skabe en god og positiv stemning, så alle arvinger føler sig godt og retfærdigt behandlet og at alle, nogen gange på trods af uoverensstemmelser og måske modstridende interesser, kan se hinanden i øjnene, når bobehandlingen er afsluttet.

Kontakt os her

Share.